Nederlands Deutsch English
Beschikbaarheid controleren

Varen met een authentieke Friese zeilpraam

Varen met Friese zeilpraam

Voor de deur ligt een authentieke Friese zeilpraam, een platbodem zeilschip waar u met een schipper een (zeil)tocht op de Opsterlandse Compagnonsvaart kunt maken. Dit kan gecombineerd worden met een prachtige fietstocht langs een route door bos, heide en landerijen.

De beleving van het landschap vanaf het water, is altijd weer een unieke belevenis. Er-vaar dit!

2017: Vaararrangement

Vanaf 20 mei tot eind september 2017 organiseert het museum samen met minicamping en groepsaccommodatie De Turfhoeke vaartochten met de oude zeilpraam “Wynsliper”.

De tocht gaat, afhankelijk van de wind, zeilend of op de motor, over de oude turfroute en door Gorredijk waarbij u de prachtige geveltjes uit de 18de eeuw goed kunt bekijken. Ondertussen krijgt u alles te horen over de geschiedenis van de beurt- en turfvaart, de vervening en van de omgeving. Bij de sluis legt de praam aan en kunt u te voet naar Museum Opsterlân. Een wandeling van zo’n 5 minuten. In overleg is het mogelijk de vaartocht te combineren met bijvoorbeeld een picknick, koffie met turfcake, een extra rondleiding door het museum of een wandeling met gids door Gorredijk.

Prijs: € 18,00 inclusief  koffie/thee en toegangskaartje voor het museum. Kinderen 4 – 12 jaar: € 9,00
Tijd:  Ongeveer 3 uur.
In de praam is plaats voor 15 – 20 personen.

Op zaterdag 3 juni, 1 juli, en 5 augustus kunt u zich individueel opgeven voor een vaartocht met de praam.

Andere activiteiten

Maaike en Hessel

Stel je vraag

Dan kunnen we je eventueel terug bellen

Like ons of Facebook