Wij zijn geopend voor gezinnen & kleine groepen   ●   Klik hier voor onze COVID-19 coronavirus maatregelen
Nederlands Deutsch English
Beschikbaarheid controleren

Bouw je droom

In 2006 hebben we deze uitdrukking letterlijk vorm gegeven. We vielen op deze 100 jaar oude boerderij, op een mooie plek aan het water. Wat zou het mooi zijn als we dit konden delen met anderen!

Na de aankoop van de deze bouwvallige boerderij, hebben we jarenlang elke minuut van de dag besteed om deze boerderij om te toveren tot een prachtig verblijf. In 2012 mochten we De Turfhoeke op feestelijke wijze openen. Het landschap, de rust, werkt erg inspirerend. En wat voelt het goed om te ontdekken dat dromen waar gemaakt kunnen worden en dat nu andere mensen kunnen meegenieten van al dit moois.

Het is erg hard werken, maar de positieve reacties en complimenten die we krijgen geven energie. Daar doen we het voor en dit maakt ons gelukkig.

Kom ook mooie momenten verzamelen Op De Turfhoeke!

Hessel en Maaike

Historie

De Turfhoeke dankt zijn naam aan de ligging aan de Opsterlandse Compagnonsvaart, deze vaart is onderdeel van de Turfroute. De boerderij ligt op de plek waar de turfschepen vroeger een scherpe bocht moesten maken.

Op de foto de toenmalige bewoners met aan de rechterkant boer Koopmans. Deze overleed op 42 jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking die hij opliep nadat hij verkleumd was op de bok van de koets. Hierna moesten zijn vrouw en kinderen en haar moeder de boerderij verlaten die zij pachtten van een familie Oosting. In die tijd dacht men dat twee vrouwen geen boerenbedrijf konden runnen. Het tegendeel bleek waar, want de moeder die nog over wat geld beschikte, liet een boerderij bouwen in het nabijgelegen Terwispel. De grote leilinde op de foto moet toen al wat jaartjes oud geweest zijn en bepaalt nog steeds het aanzicht van de boerderij

Maaike en Hessel

Stel je vraag

Dan kunnen we je eventueel terug bellen

Like ons of Facebook