Nederlands Deutsch English
Beschikbaarheid controleren

Welkom op de Turfhoeke!

Van harte welkom op ons mooie plekje in Gorredijk. Wij, Eva en Remco, verwelkomen u graag voor een fijn verblijf in onze groepsaccomodatie of op de minicamping.

Historie

De Turfhoeke dankt zijn naam aan de ligging aan de Opsterlandse Compagnonsvaart, deze vaart is onderdeel van de Turfroute. De boerderij ligt op de plek waar de turfschepen vroeger een scherpe bocht moesten maken.

Op de foto de toenmalige bewoners met aan de rechterkant boer Koopmans. Deze overleed op 42 jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking die hij opliep nadat hij verkleumd was op de bok van de koets. Hierna moesten zijn vrouw en kinderen en haar moeder de boerderij verlaten die zij pachtten van een familie Oosting. In die tijd dacht men dat twee vrouwen geen boerenbedrijf konden runnen. Het tegendeel bleek waar, want de moeder die nog over wat geld beschikte, liet een boerderij bouwen in het nabijgelegen Terwispel. De grote leilinde op de foto moet toen al wat jaartjes oud geweest zijn en bepaalt nog steeds het aanzicht van de boerderij

Eva en Remco

Stel je vraag

Dan kunnen we je eventueel terug bellen